Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бедствалите у нас руските туристи ще търсят правата си в съда

Снимка: БГНЕС

Руските туристи, които станаха заложници на финансовия спор между "България ер" и "Алма тур", възнамеряват да търсят правата си в съда.

Съдебните искове ще бъдат заведени срещу туристическата компания "Алма Тур", която е прибрала парите за билети, но както се оказа в последствие, те не са стигали навреме до авиокомпанията. Тази практика продължавала отдавна и така се стигнало до натрупването на огромното задължение към "България ер"” от 7 милиона лева. От представителството на националния превозвач в Русия уточниха за БНР, че преговори за уреждане на дълга с "Алма тур" се водят от месеци, като на няколко пъти е била постигана договореност за разсрочване и е бил приеман погасителен план, но в крайна сметка парите така и не постъпили по сметките на авиокомпанията. Ако "Алма тур" е превеждала парите за билети, то го е правила към дъщерната си компания "Алма флай", която има договор с "България ер". По-нататък следите им се губят.

Междувременно тази нощ в Москва се приземи българският правителствен самолет, който върна в родината им над 80 души, предимно жени и деца. Самолети с туристи на "Алма тур" ще летят днес от България за Хелзинки и Талин, но няма да се извърши полетът до Рига.

 



 

По публикацията работи: Васко Михайлов - кор. на БНР в Москва
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна