Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Коалиция за България се оплакаха от натиск от МВР преди изборите

Снимка: БГНЕС
От Коалиция за България се оплакаха от натиск от МВР преди изборите. Депутатите Корнелия Нинова и Кирил Добрев дадоха за пример съставен акт от МВР-Видин на депутата Михаил Миков за това, че е организирал родители и е участвал сам в боядисването на пешеходна пътека пред училище в града.

Предизборната ситуация е придобила парадоксални измерения и се случват изключително странни неща, каза Корнелия Нинова и обясни случилото се с Михаил Миков във Видин:

Идва МВР, съставя им акт за това действие и чакат да им бъдат съставени и да платят наказателни постановления. Вместо в тази предизборна ситуация да говорим за сериозни неща, за държавата, за местното самоуправление, сме стигнали дотам върху представители на опозицията да бъдат извършвани такива парадоксални деяния и в същото време в Бяла Слатина, ГЕРБ да окосят една обществена градинка и да сложат табела "Окосено от ГЕРБ".

МВР се използва за политически цели, допълни депутатът Кирил Добрев и коментира частичните избори за кмет в Разлог, при които на втория тур кандидатът на ГЕРБ е спечелил чрез раздаване на храни и заплаха на фирми. От БСП се усъмниха в действията на МВР, ДАНС и прокуратурата и подписаното споразумение между тези институции вчера.

Мръсни пари щели да хванат. Кои пари? Тези избори, които минаха в Разлог, с какви пари са правени?

По публикацията работи: Даниел Инков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна