Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаела Мозер: Антикризисните мерки на европейските правителствата са погрешни

Снимка: БГНЕС
Антикризисните мерки, които предприемат европейските правителствата, са насочени в съвсем погрешна посока и продължават политиката отпреди началото на кризата. Това каза за "Хоризонт" вицепрезидентът на "Европейската анти-бедност мрежа" Михаела Мозер. Тя подчерта, че са необходими колективни усилия за преодоляване на затрудненията: 

Нужна е истинска реформа с правила за финансовите пазари и реформа на политическите структури в Европейския съюз. Европейският съюз трябва да се демократизира. Така че не би трябвало да се допуска отделни агенти да спекулират с положението в различните страни, т.е. тези страни да бъдат под натиска на агенциите и някои от страните трябва да се освободят от някои от техните задължения.

Представителят на Португалия на проведения наскоро форум на "Европейската анти-бедност мрежа" Серджо Айрес подчерта, че случващото се с неговата страна и Гърция е предупреждение за останалите държави в Европейския съюз.

Португалия и Гърция никога няма да излязат от кризата, ако не се промени глобалният икономически модел, който ни доведе до тази криза. Ние се явяваме първите жертви на развитието на икономическия модел в света в момента. Едно е съвсем ясно, че това ще има отражение върху всяка една страна в Европейския съюз.
По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна