Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фенклубове организират митинг срещу бездействието на институциите

Снимка: БГНЕС

Фенклубовете на пловдивските отбори "Ботев" и "Локомотив" организират в неделя митинг срещу бездействието на институциите. В проявата ще се включат и представители на различни младежки и студентски организации. Община Пловдив е дала разрешение за провеждането й.

На среща с директора на областната полиция - старши-комисар Тодор Чонов, представители на фенклубовете поискаха съдействие за нормалното провеждане на митинга. Те заявиха, че го организират като граждани, за да покажат, че не са такива, каквито са представени в някои медии след случилото се в Катуница.  

Ако някога нещо се е случвало с наше участие, то е било заради бездействието на някой. Дайте да видим кой го е толерирал този човек досега да не плаща данъци. Ние сме далеч от мисълта, че циганите са най-виновни за положението, което е сега. Както го има т.нар. цар Киро, така ги има и Галевите, има ги и много други селски дерибеи-бaрони, които живеят на гърба на държавата и никой не им обръща внимание, посочва Божидар Божилов.

Според Тодор Чонов фенклубовете също създават своя организация за сигурността по време на митинга.  

Като аз лично ще се надявам, колкото по-незабележими бъдем ние, толкова по-добре. Момчетата си създават своя организация за сигурност, разбира се, и ние ще си вземем нашите мерки, ще имаме готовност, най-вече за недопускане на провокации.

Чонов каза, че в момента в Катуница, както и във всички ромски квартали в Пловдив, е спокойно. Той коментира и снощните призиви на протестиращи в Асеновград за оставка на ръководството на районното управление в града: 

Инспекторатът на МВР е извършил проверка по отношение действието на служителите преди, по време и след конфликта, инспекторатът на Върховна касационна прокуратура си проверява действията на прокуратурата. В близките дни ще има становище по всички въпроси и най-вече за това дали има служители, които не са си изпълнили задълженията и разбира се, ако се констатират такива, ще бъдат взети съответните дисциплинарни мерки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна