Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Снимка: Архив

Уолстрийт джърнъл съобщава за скромната погребална церемония на легендарния съосновател на „Епъл” Стив Джобс. Той почина в сряда на 56-годишна възраст след битка с рака.

"Пенсиите са изгубили една трета от стойността си за три години", пише Индипендънт. Очаква се сривът на пазарите да удари британските пенсионни фондове допълнително.

Френският президент Никола Саркози и германският канцлер Ангела Меркел ще се срещнат в Берлин в неделя, за да обсъдят дали правителствата трябва да изпразнят джобовете си, за да закрепят банките си или общият спасителен фонд на еврозоната може да бъде използван и извън належащи кризи, пише Дейли Телеграф.

Британски правителствен анализ на конфликта в Афганистан показва, че има „значителен риск” от избухване на гражданска война или завладяване на източните и южните части на страната от талибаните след изтеглянето на НАТО, пише Гардиън. На десетата годишнина от избухването на войната, военните успехи са частични, пише британският вестник.

Белгийското федерално правителство е постигнало съгласие с властите на трите региона в страната по план за национализация на банката „Дексиа”, която ще бъде откупена още този уикенд и ще остане под контрола на държавата „няколко години”, пише белгийският вестник Де Щандаард.

Руският Взгряд цитира президента Дмитрий Медведев, която е заявил, че страната му няма да допусне Съвета за сигурност на ООН да бъде използван за сваляне на този или онзи режим. Така той е обяснил ветото на Русия и Китай, наложено на проекторезолюцията на ООН за събитията в Сирия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна