Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха петима за производство и разпространение на наркотици

Снимка: МВР
Сливенски криминалисти задържаха организирана престъпна група, занимавала се с производство и разпространение на наркотични вещества, съобщават от МВР.

Задържан е организаторът на престъпната група, който е криминално проявен. При обиска у него са открити два полиетиленови пакета с амфетамин. След претърсване в жилището му са иззети около 1 грам метаамфетамин, 22 сим карти, 13 мобилни телефона, 4 заглушителя на мобилни честоти, 3 радиостанции и около 5000 лева в брой. В ползвани от него автомобили са намерени заглушител на мобилни честоти, електронни везни, вещи и уреди, ползвани при производството на метаамфетамин.

От друг частен дом са иззети 29 400 лева и 49 900 евро в банкноти, скрити на различни места.

В хода на операцията са установени и задържани още четирима, от които трима са криминално проявени. В домовете им в кварталите „Речица”, „Дружба” и „Сини камъни” също са открити вещи, свързани с производството на метамфетамин - рецепти и суровини, а също пари и около 20 гр. марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство. Организаторът е задържан с постановление на Окръжна прокуратура - Сливен за 72 часа и е приведен в следствения арест в Сливен. Продължава работа за доказване и документиране на цялата престъпна дейност на групата.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна