Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Частен съдебен изпълнител и полиция в редакциите на вестниците "Труд" и "24 часа"

Снимка: БГНЕС

Частен съдебен изпълнител описа печатните машини на "Медийна група България Холдинг" ЕООД. Процедурата е в резултат на спорове между собствениците на вестниците "24 часа" и "Труд" за размера на дяловете им.

В края на миналата година издателската група ВАЦ продаде медийните си активи на консорциум от български, германски и австрийски инвеститори, представлявани от Христо Грозев, Любомир Павлов и Огнян Донев. Няколко месеца по-късно австрийските инвеститори, представлявани от Грозев, обвиниха Донев и Павлов, че се опитват да им откраднат контрола върху медийната група.

Вчера Софийският градски съд допусна особено представителство на "БГ Приватинвест", собственост на Грозев, в управлението на "Медийна група България Холдинг". От 5 октомври е в сила обезпечителна заповед за възбрана на движим и недвижима собственост на групата. Възбраната бе наложена за обезпечаване на бъдещи искове и за да не бъдат източвани активи на холдинга, докато спорът се реши по същество.

Донев коментира случващото като "психологически натиск", интерес от който имат конкурентите на вестникарската група. Донев увери, че "24 часа", "168 часа" и "Труд", ще продължат да излизат и утре, и отхвърли твърденията, че се готви разпродажба на запорираното имущество. На свой ред, Грозев отрече слуховете, че иска да спре издаването на "Труд" и "24 часа". По думите му, целта на иска е "връщането на ситуацията с дяловете в медийна група "България" до тази, която беше към момента на неправомерното разпореждане".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени