Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СДВР: Феновете със забрана за спортни мероприятия няма да са на стадиона

Снимка: БГНЕС

Като полиция за нас е на първо място да пазим гражданите, феновете са част от гражданите, но в такива дербита често се налага да пазим гражданите от феновете. Над хиляда са полицаите, ангажирани с реда заради мача "Левски"- ЦСКА, но от тях само една трета са на стадиона, останалите са в града, каза в "Преди всички" главен комисар Антон Златанов, началник на групата за охрана на спортни мероприятия в СДВР.

 Често става така, че при оттеглянето си недоволни фенове разрушават коли.  Надявам се, че това няма да се случи, но въпреки това паркирането около стадиона е забранено, добави Златанов.

Познаваме много добре футболните хулигани и гарантираме, че тези, които имат забрана да посещават спортни мероприятия няма да бъдат на стадиона, взели сме мерки. 

Винаги преди подобни мачове се срещаме с лидерите на фенклубовете, но те не успяват да контролират всички, освен това действат и според това как им е изгодно. Когато искат да решат свои вътрешни проблеми, полицията става естествен враг. Не съм чул от феновете някой да е справедливо арестуван. Те винаги са невинни. Виновна е полицията. Всъщност, работим коректно. Дори някой да бъде задържан в момента заради обкръжението, ще бъде пуснат малко след това, категоричен е Антон Златанов.

Относно нуждата от законови промени, които ще регламентират това, което се случва по терените, Златанов каза: Ние сме  дали отдавна нашите предложения. В момента се обсъждат от другите партньори и се надяваме да им дойде времето.

Цялото интервю на Силвия Великова с Антон Златанов чуйте в звуковия файл.

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна