Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вече има съдия-докладчик по делото "Октопод"

Часове след като прокуратурата внесе обвинителен акт срещу така наречения лидер на "Октопод"-а, делото срещу Алексей Петров и още петима души вече има съдия-докладчик. Това е съдията от Софийския градски съд Румяна Ченалова.

В момента съдия Ченалова гледа делото за двойното убийство пред столичната дискотека "Соло". Често роднините на двете загинали момчета искат нейния отвод заради предубеденост. Тя оправда бизнесмена Людмил Стойков по делото за пране на пари, източени от европейската програма САПАРД, но осъди за същото на 10 години затвор другия ключов подсъдим Марио Николов.

На Ченалова се падна и едно от делата срещу Валентин Димитров - това за валутното престъпление, за което той беше осъден на 5 години затвор от Софийския районен съд. В края на април тя обяви въззивното дело за решаване, но мотиви и до днес няма, а при потвърждаване на наказанието, известният като Вальо Топлото трябва да влезе в затвора.

Името на Румяна Ченалова излезе от телефонния указател на съдебния лобист Красьо Черничкия. За своите около 30 разговора с него тя обясни, че били във връзка със сина й, на когото търсела работа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна