Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КНСБ и КТ "Подкрепа" решават утре за протестите

Снимка: БГНЕС

Национална протестна демонстрация, напускане на Тристанния съюз за сътрудничество, готовност за ефективни стачни действия заради увеличаване на пенсионната възраст. Такива намерения заявиха вчера след обед от КНСБ, след заседание на Изпълнителния комитет и Националния стачен комитет на конфедерацията. До късно снощи заседаваха по темата и лидерите на другия голям синдикат - Конфедерацията на труда "Подкрепа". Председателят на националния стачен комитет на КТ "Подкрепа" каза в предаването "Преди всички",
че ще отидат по-далеч от КНСБ.

Нашите протести не са само за пенсионната реформа, затова, че министър Дянков се отрече от всички подписани договорености. Притеснява ни особено много добавката за прослужено време или така, както хората го наричат, "клас". Освен напускане на социалния диалог, за да покажем, че той вече е несъстоятелен, особено докато негов председател е господин Симеон Дянков, с протестна демонстрация искаме да обърнем внимание на българските депутати, приемали бюджета, че все пак ние сме суверенът - народът. И затова нашият Конфедеративен съвет ни даде мандат да спрем това безумие и да защитим доходите на хората.

Ако се стигне до гласуване на правителствените предложения, КТ "Подкрепа" ще организира демонстрация пред парламента. Конкретните дати и действия ще бъдат съгласувани утре с представители на КНСБ.

Цялото интервю на Веселина Миланова  с Евгени Душков можете да чуете от звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени