Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън в Турция

Снимка: БГНЕС

В Турция бяха предприети изключителни мерки за сигурност във връзка с посещението на американския вицепрезидент Джо Байдън. Допълнителни мерки са взети за охраната на колите и на техниката, която ще се ползва от охраната.

С американски военен карго самолет в Истанбул бяха доставени 4 специални бронирани лимузини,с които ще пътува Джо Байдън, докато е в Турция. Вторият човек на Америка ще ползва дубльор, за когото е предназначена отделна лимузина. Байдън и дубльорът му ще пътуват в еднакви коли, но по разрични маршрути.

Джо Байдън ще пристигне в петък в Анкара, където ще разговаря с президента Абдуллах Гюл и с премиера Реджеп Тайип Ердоган. Това ще бъде първата изява на турския премиер след прекараната стомашна операция преди няколко дни.

Кризата в Сирия, арабската пролет, борбата срещу тероризма и сътрудничеството се очаква да бъдат главните теми на разговорите.

В Истанбул Джо Байдън ще участва в среща на върха по въпросите на предприемачеството и ще посети Вселенския патриарх Вартоломей Първи.

Кореспонденция от Истанбул на Нахиде Дениз.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна