Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тамплиерите в България са дарили православните храмове с над 25 000 лв. през 2011 г.

Снимка: Архив

От Ордена на тамплиерите в България тази година са дарили православните храмове с над 25 000 лева. На традиционния зимен бал в Плевен, за благотворителност и милосърдие бяха отличени шестима тамплиери, които работят в областите медицина, култура и спорт.

Според Димитър Кочев, тамплиерството е с основната цел да пази християнските ценности и да помага на нуждаещите се. Отличията тази година са за Биянка Панова, проф. Григор Горчев, доц. Димитър Стойков, актьорите Владислав Карамфилов и Георги Черкелов. За рицар на годината е определен Николай Николаев, създал клиника по смехотерапия за деца:

Казват, че днес светът е изправен пред по-голяма опасност от ядрената. Това е разпадането на духа. Започнахме да съществуваме като биороботи без душа. Милосърдието е една забравена дума от държавата и от обществото.

До края на месеца орденът организира благотворителна мисия за приюта на отец Иван в Нови хан. В плановете си за 2012 година тамплиерите предвиждат среща в Южна Италия на бизнеселита на двете държави.

Цецка Николова – кор. на БНР в Плевен

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна