Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МБМД: Българите се отнасят негативно към всички досегашни правителства

Снимка: Архив

Българите гледат негативно на всички правителства до момента, сочи изследване на MBMD. Според социологическата агенция с най-добър резултат е кабинетът на Иван Костов, който според изследването има 48 процента доверие. Най-ниска е обществената подкрепа за правителството на Сергей Станишев, а кабинетът на Бойко Борисов, който преполови мандата си, държи средни позиции.

Според сравнителния рейтинг на премиерите водещо място заема настоящият министър-председател. Най-популярната личност на прехода е президентът Петър Стоянов.

Въпреки ръста на Брутния вътрешен продукт през последните 20 години, голяма част от българите смятат, че са обеднели. Мирослава Радева от MBMD допълни:

Населението масово не е одобрило икономическия си статус. Българинът все още се чувства неудовлетворен от политическия процес в страната и най-вече от изпълнителната власт. 

Сравнителният рейтинг на министър-председателите, безусловният победител за момента е господин Бойко Борисов, с почти равни стойности на Иван Костов като министър-председател и Симеон Сакскобурготски, при Станишев оценката е по негативна. И на президентите - Петър Стоянов е най-популярният президент и най-популярната личност на прехода до момента.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени