Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лазар Груев: Общественият интерес тепърва ще се насочи към спецсъда

Общественият интерес тепърва ще бъде насочен към специализирания съд и хората, които работят в него, смята председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев.

Сградата на съда, в която доскоро се помещаваше ДАНС, беше разгледана от премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Цветан Цветанов и висши магистрати. Коментарът на Борисов беше съвсем лаконичен: Една сграда с мрачно минало и светло бъдеще.

От своя страна Лазар Груев постави и проблема за сградите на останалите съдилища и в частност на Районния съд в столицата.

Да се решат отдавна натрупани проблеми с другите съдилища и в частност с Районния съд в София. И обещаха от изпълнителната власт, че ще положат всички усилия. Майката храни бебето като се разплаче, така че ние трябва повече да настояваме за това.

Главният прокурор Борис Велчев съобщи, че вече са постъпили първите дела в първоинстанционната прокуратура. Те са  както такива, на които предстои внасяне в съда,така и новообразувани.

Вицепремиерът Цветан Цветанов изрази надежда доверието на хората в обективното правораздаване да се върне и това да бъде оценено от Европейската комисия.

Информация на Николай Христов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна