Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Матей Казийски и Тренто с бронзов медал от Шампионската лига

Снимка: Архив

Италианският Трентино ПланетУин365 (Тренто) стигна до третото място в тазгодишното издание на  Шампионската волейболна лига. Възпитаниците на Радостин Стойчев се наложиха в малкия финал над турския Аркас Спор (Измир) с 3:0 гейма, в отделните части 25:20, 25:19 и  25:19 точки.

Най-резултатен за италианците бе капитанът Матей Казийски, който завърши с 12 точки. Другият българин в състава Цветан Соколов се появи като резерва и успя да реализира 2 точки. За Аркас най-добър бе колумбиецът Либерман Агамес с 19 точки.

Мачът завърши с атака на кубинеца Османи Хуанторена, който изигра последната си евросреща с екипа на италианския шампион. От следващия сезон ще играе за руския Зенит (Казан).

Старши-треньорът на Трентино Радостин Стойчев изрази задоволството си от спечеления бронз - “Няма какво толкова да се каже за срещата днес. Ние държахме играта под контрол от самото начало. Доволен съм защото съумяхме да покажем концентрация и да спечелим медал, макар и не от цвета, който сме свикнали. Чака ни още доста работа през този сезон. Да го завършим добре, значи да се подготвим и за финалната четворка в Шампионска лига през 2013 година”, заяви Стойчев, визирайки спечелването на шампионата в Италия, което ще даде възможност на тима да участва в най-комерсиалната клубна надпревара и през следващия сезон."


 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени