Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сензационното представяне на "Уигън" продължава

Снимка: БГНЕС

Отборът на "Уигън" се превръща в убиец на гиганти във Висшата футболна лига на Англия.

След "Манчестър Юнайтед", снощи "Уигън" надигра и "Арсенал". Мачът на "Емирейтс" от 34-тия кръг завърши с победа на гостите от Уигън с 2:1

В 7-та минута "Уигън" отбеляза след контраатака по лявото крило, като Гомес изведе с прецизен пас Франко Ди Санто, който не сгреши сам срещу вратаря Шчесни за 0:1. Шокът за “топчиите” бе пълен, след като минута по-късно Виктор Моузес елегантно преодоля Бакари Саня, след което центрира по земя в във вратарското поле към МакАртър, който стреля, но ударът бе блокиран. Топката обаче попадна в Жорди Гомес, чийто първи опит да преодолее Шчесни бе неуспешен, но след това не сгреши при добавката за 0:2. 

Все пак "Арсенал" върна един гол в 21-ата минута, когато Росицки се освободи от подхлъзналия се Моузес, след което елегантно центрира към точката на дузпата и Томас Вермален с глава прати топката в долния ляв ъгъл на вратата за 1:2.

След почивката "артилеристите" опитаха да стигнат до равенство, но в крайна сметка "латикс" удържаха преднината си и взеха нови изключително важни три точки в битката си за оцеляване.

След загубата "Арсенал" остава трети с 64 точки, докато "Уигън" е 16-и с 34 пункта и 5 над зоната на изпадащите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна