Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Аврамов: Важно е да има стабилна дясномислеща парламентарна група

Снимка: БГНЕС

Националният съвет на СДС обсъжда днес дали партията да се яви на следващите избори самостоятелно или в коалиция с ДСБ:

Политиологът Димитър Аврамов коментира в "Преди всички":

Умно е да се гласува днес за Синя коалиция, а не след 10 месеца. За пръв път от много време поне вотът за това как да се явяват на избори, се прави навреме.
СДС избира между несъществуващо бъдеще и миналото си. Мартин Димитров даде да се разбере, че без Синя коалиция ще подаде оставка. „Костов е лош“ е мантра, той е доста опитен политик. Всичко е въпрос на харесване и нехаресване. Няма особена причина Костов да е много обичан в СДС. Той си тръгна с голяма част от привържениците на СДС, после се водиха имуществени спорове. Днес привържениците му не се връщат в СДС. Важният въпрос е да има стабилна парламентарна група от дясномислещи хора. СДС и ДСБ имат нулев политически растеж като партии.

Всякакви институции, които мерят работата на парламента, признават, че това е най-добрата депутатска група. Само с малка парламентарна група Синята коалиция успя да се държи изключително разумно и да свърши много работа. Ако се оценява не по лидерите, а по депутатите, оценката би била по-висока. Това, че влизането на сините в парламента сега е под въпрос, защото нито една от тях не излъчва позитивна емоция за десните избиратели.

Водих кампанията на СДС за евроизбори през 2007 година, 4.9 процента беше резултатът, структурите не си мръднаха пръста, правихме национална кампания без работа на хората по места, каза още политологът Димитър Аврамов.

Цялото интервю на В. Миланова с Д. Аврамов чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна