Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Генералният директор на БНР получи наградата "Златно перо" за принос към българската култура и изкуство

Снимка: БНР

Генералният директор на Българското национално радио Валерий Тодоров получи наградата "Златно перо" за принос към българската култура и изкуство. За 17-та поредна година престижните награди "Златно перо" се връчват на 24-ма представители на културата и изкуството.

Сред отличените в музикалното училище са още маестро Михаил Ангелов, който тази година празнува 80-годишен юбилей, Стоянка Мутафова, ФСБ, Теди Москов и Мая Новоселска за спектакъла "Едно малко радио", "Sofia Danсе Week", сериалът "Стъклен дом", оперната прима Олга Михайлова-Динова, писателите Калин Терзийски и Петко Бочаров, художниците Павел Койчев и Хубен Черкелов.

За първа година слушателите на Класик ФМ радио определиха и един от носителите на престижнoто отличие за 2012 година, като най-много гласове за номинация получи Павел Балев за компактдиска "Славянски арии" и интерпретацията му на оперния цикъл "Пръстенът на Нибелунга" от Рихард Вагнер.

Официалната церемония по връчване на наградите се провежда в рамките на Европейския музикален фестивал със съдействието на Министерството на културата и Столичната община.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени