Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надал със 7-ма рекордна титла от "Ролан Гарос"

Двамата големи в тениса Новак Джокович и Рафаел Надал позираха заедно след финала на "Ролан Гарос", спечелен от испанеца с 3:1 сета
Снимка: БГНЕС

 

Испанецът Рафаел Надал спечели рекордна седма титла на Откритото първенство на Франция по тенис. Поставеният под номер 2 Надал се наложи над водача в световната ранглиста Новак Джокович от Сърбия с 6:4, 6:3, 2:6 и 7:5. Финалният двубой за трофея беше доигран днес, след като в неделя беше прекъснат при 6:4, 6:3, 2:6, 1:2 в полза на испанеца заради дъжд.

Джокович имаше пробив аванс в четвъртата част от вчера, но той веднага загуби подаването си и Надал изравни за 2:2. Сетът продължи равностойно и вървеше към тайбрек, но при 5:6 обаче испанецът стигна до мачбол, при който Джокович направи двойна грешка и това донесе победата на съперника му.

Така Надал триумфира за седми път на Откритото първенство на Франция след 2005, 2006, 2007, 2008, 2010 и 2011 година, с което подобри рекорда на легендарния швед Бьорн Борг от шест титли в Париж.

Испанецът спечели общо 50-и трофей в кариерата си. Джокович, който за първи път игра финал на "Ролан Гарос", пък пропусна възможността да направи Голям шлем. Сърбинът не успя да стане третият тенисист в историята и първи от 43 години насам, който едновременно е шампион и в четирите турнира от Шлема, след като преди това той взе титлите последователно на Откритите първенства на Великобритания, САЩ и Австралия.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна