Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руският "Зенит" също поиска Бербатов

Димитър Бербатов ще мисли дали да продължи кариерата си в руската Висша лига
Снимка: БГНЕС

 

Димитър Бербатов може да продължи кариерата си в питерския "Зенит", пише руски спортен сайт, според който ръководството на клуба от Санкт Петербург е готово да отдели за заплата на Бербатов около 5 милиона евро на година.

"Бербатов е един от тези нападатели, които влизат в интересите на нашия клуб, каза пред руския спортен сайт източник от "Зенит", чието име не се споменава. Най-важното сега е желанието на самия играч. Ако българинът няма нищо против да продължи кариерата си в Санкт Петербург, то ръководителите на клуба са готови да му предложат солидни условия по личния договор".

Агентът на футболиста отбеляза, че вариант със "Зенит" би бил интересен за неговия футболист, но в дадения момент още не е дошло времето за официални преговории.

"Водещите руски клубове са много силни и ще бъде интересно да се поиграе в руската първа лига - все пак вашите клубове си поставят големи задачи, призна пред сайта Емил Данчев. Но в дадения момент нито един от руските клубове не е водил официални преговори".

Освен Зенит интерес към резултатния нападател проявяват редица клубове от водещи европейски първенства. Основни конкуренти на питърци за Бербатов са английският "Ливърпул", италианските "Милан" и "Лацио", германските "Борусия" Дортмунд и бившият клуб на играча - "Байер" Леверкузен.

Сегашният договор на Бербатов с "Манчестър Юнайтед" изтича след една година и двете страни не планират продължаване на отношенията. Трансферната цена на българина се оценява от експерти на 11,5 милиона евро, но напълно вероятно е босовете на английския клуб да се разделят с играча и за по-малка сума. За три сезона с фланелката на "Червените дяволи" Димитър Бербатов вкара 42 гола в различни турнири, излизайки на терена в 106 официални мача.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна