Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сфумато" откри новия сезон с "Лазарица"

Снимка: БГНЕС

"Сфумато" откри новия сезон с постановката "Лазарица". Тя е една много нестандартна акция. Номинирана е от времето на Малкия сезон. За първи път беше репетирана и показана в рамките на последния Малък сезон на четири дървета в градината и се състояха четирите сезона на "Лазарица", и беше толкова необичайно и вълнуващо начинание да се мине по този начин през текстовете на Радичков през 2012-а година, че ние решихме да го изтеглим в Големия сезон, когато времето е сухо и топло и представленията са от 21 часа. Това каза един от създателите на театър "Сфумато" режисьорът Маргарита Младенова в предаването "12+3".

През новия сезон в "Сфумато" ще продължат да се играят представления като "Завръщане във Витенберг", "Нирвана", "Зимна приказка", "ОООО – Сънят на Гогол", "Стъклената менажерия".

Спектакълът без слово "На ръба" на театър "Атом" минава от Малкия сезон в основната програма, а част от премиерните заглавия ще бъдат "Метаморфози", "Градината" и "Морски пейзаж".

"Сфумато" предприема и турнета из цяла България. Паралелно с това предвиждаме много участия в международни проекти на "Сфумато", обеща Младенова.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна