12+3

Предаването „12+3“ се излъчва от понеделник до четвъртък по програма „Хоризонт“ след обедния осведомителен бюлетин. 

Водещи: Снежана Иванова, Петър Волгин, Даниела Големинова

Публикации

"Медея" на Луиджи Керубини за първи път в Софийската опера и балет

На 23, 24 и 25 февруари за първи път на сцената на Софийската опера и балет ще се играе операта "Медея" от италианския композитор Луиджи Керубини.  "Медея" е трагична опера в три действия, композирана от Керубини с френско либрето от..

публикувано на 21.02.24 в 16:11

Приключи обновлението на Дома на културата в Габрово

Обновлението на Дома на културата в Габрово приключи след повече от година и половина. С модернизацията на сградата, емблематична за града, се запазва нейната функционалност и тя ще продължи да е средище на културата и изкуствата. Скоро в нея..

публикувано на 21.02.24 в 15:38
Мая Манолова

Мая Манолова: Комисията за защита на потребителите обслужва мобилните оператори

Общественият съвет много често вършеше работата на ЦИК . Такава оценка постави пред БНР Мая Манолова, лидер на "Изправи се, България", по повод десетата годишната на Съвета, отбелязана с провеждането на конференцията "10 години Обществен съвет към ЦИК -..

публикувано на 21.02.24 в 15:30

Промени в ЕС: Отнемане на шофьорска книжка в чужбина важи за всички страни членки

При отнемането на шофьорската книжка за нарушение в чужбина наказанието ще е валидно за всички страни членки в ЕС. Това предвиждат промени за безопасността по пътищата, гласувани на първо четене в ЕП, съобщи пред БНР евродепутатът Петър Витанов...

публикувано на 21.02.24 в 15:00

Даниела Бобева: Повече ще са плюсовете от сливането на НАП и "Митници"

Отдавна е наболял въпросът да се консолидира държавната администрация в по-малко на брой институции.  Това каза пред БНР проф. Даниела Бобева, финансист, икономически вицепремиер в правителството на Пламен Орешарски (2013-2014 г.), преподавател по..

публикувано на 21.02.24 в 13:56
Йоаким Каламарис

Проф. Йоаким Каламарис: Ако не бяхме аз и съдия Цариградска, едва ли щяхме да говорим за конкретни имена, свързани с Нотариуса

Ако не бяхме ние и съдия Цариградска, едва ли щяхме да говорим за конкретни имена, свързани с Мартин Божанов - Нотариуса . Това заяви пред БНР проф. Йоаким Каламарис, икономист и бизнесмен, един от потърпевшите от машината за натиск.  Разкритията..

публикувано на 21.02.24 в 13:55

Цветан Цветанов: Фалитът на КТБ беше началото на овладяването на държавата

Бившият вътрешен министър в един от кабинетите на Бойко Борисов – Цветан Цветанов, не е обнадежден, че разследването и парламентарната комисия ще разкрият цялата схема на Мартин Божанов - Нотариуса. Пред БНР Цветанов, който е и бивш..

публикувано на 21.02.24 в 13:38
Началникът на отбраната генерал Емил Ефтимов (вляво) и министърът на отбраната Тодор Тагарев

Адмирал Ефтимов апелира за 2,5% от БВП разходи за отбрана

"За няколко години да се вдигнат разходите. Аз говоря за 2,5% от БВП. Апелирам да наваксаме. Това ще се отрази върху хората, ще се отрази на мотивацията. Помощта за Украйна върви паралелно с модернизацията на българската армия. Колкото повече ново..

публикувано на 20.02.24 в 16:54

Защо сайтовете се нуждаят от SEO оптимизация?

SEO е цяла наука, която изисква доста време, докато се достигне професионално ниво. Това обясни пред БНР Мартин Желязков, който води лекции по SEO в Софтуерния университет.  "Ние не знаем 100 процента какъв е принципът, по който работят..

публикувано на 20.02.24 в 15:12
43-то ОУ

Родители и учители протестират пред Съдебната палата в защита на столичното 43-то училище

Учители и родители от 43-то ОУ "Христо Смирненски" в София излизат на протест пред администрацията на главния прокурор. Протестът е обявен за четвъртък, 22 февруари, от 16.30 часа, и е срещу "безпрецедентния тормоз и порочния натиск", на който..

публикувано на 20.02.24 в 15:05