12+3

Предаването „12+3“ се излъчва от понеделник до четвъртък по програма „Хоризонт“ след обедния осведомителен бюлетин. 

Водещи: Снежана Иванова, Петър Волгин, Даниела Големинова

Публикации

Маестро Йордан Камджалов

Маестро Йордан Камджалов: Образованието и културата са в пълна катастрофа

Плевенската филхармония и маестро Йордан Камджалов продължават турнето "Музикална магия" 2023. "Случват се толкова специални моменти. Във всички градове публиката реагира по един и същи начин. Така изпълняваме мисията на изкуството да..

публикувано на 28.09.23 в 15:29
Заседание на Народното събрание - София, 28 септември 2023
На снимката - Никола Минчев, Тошко Йорданов и Румен Гечев

След година "Лукойл" ще трябва да работи изцяло с неруски петрол

Дерогацията на руския петрол ще отпадне след година. Така “Лукойл Нефтохим Бургас“ ще работи с руски петрол до 30 септември 2024 година, когато дерогацията ще се отмени изцяло. Дотогава поетапно рафинерията трябва да сменя произхода на нефта, с който..

публикувано на 28.09.23 в 15:22
Проф. Андрей Захариев

Проф. Андрей Захариев: Колкото повече се изсветлява, толкова повече ще се достига до равенство пред данъка

Предложенията за промените в данъчните закони вече са сложени на масата за обществено обсъждане.  Министерството на финансите прави стъпки към нормализиране на данъчното законодателство след Covid пандемията, обясни пред БНР проф. Андрей..

публикувано на 28.09.23 в 14:57
Весислава Танчева

Весислава Танчева: Хаотично влизат партиите в предизборната кампания

Доста хаотично влизат партиите в предизборната кампания за местните избори на 29 октомври . С тази констатация започна коментара си пред БНР Весислава Танчева, експерт по политически комуникации. "На местните избори се получават странни коалиции,..

публикувано на 28.09.23 в 14:08
Доц. Дорина Асенова

Доц. Дорина Асенова: Доста хора ги е страх от проф. Любомир Спасов

Напрежението в Медицинския факултет на СУ не спада. Административният съд в София отхвърли жалбата срещу избора на проф. Любомир Спасов за декан . Той беше обжалван от доц. Дорина Асенова, която заемаше този пост и беше основен конкурент на професора...

публикувано на 28.09.23 в 13:55
Петър Славов

Петър Славов: Изборното законодателство обслужва партиите на статуквото

Изборното законодателство обслужва партиите на статуквото . Това каза пред БНР Петър Славов, на когото беше отказана регистрация за независим общински съветник в София за местните избори на 29 октомври.  Петър Славов: Важно е да има независим..

публикувано на 28.09.23 в 13:38
Иван Костов

Иван Костов: България още не е осъзнала през службите си, че е обект на руска хибридна агресия

България още не е осъзнала през специалните си служби, че е обект на хибридна агресия на Руската федерация.  Това заяви пред БНР Иван Костов, министър-председател на България 1997-2001 г., и добави, че службите нямат зад гърба си управляващото..

публикувано на 28.09.23 в 13:08

Денков: Може да изгубим 1,4 млрд. лв., ако не бъдат готови териториалните планове за въглищните централи

Териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони са "скандални", смятат в ГЕРБ-СДС Еврокомисарят Илияна Иванова, която разговаря днес с Денков, припомни, че заради липсата на плановете вече са изгубени пари и са под въпрос..

публикувано на 28.09.23 в 11:05

Представят неизследван до момента тракийски лечебен олтар, открит в Белово през 90-те години

На международен научен симпозиум  в Самоков  в петък ще бъде представен  неизследван до момента тракийски лечебен олтар, който е открит в Белово през 90-те години.  Находката е открита  случайно от  тогавашния кмет на село Дъбравите Георги Божилов...

публикувано на 27.09.23 в 15:09

Плевенчани притеснени дали в града не е въведен режим на водата

Много плевенчани напоследък се питат дали в града няма режим на водата. Оказва се, че през нощта на много места в Плевен спира водоснабдяването.  Каква е причината? Латинка Светозарова попита Климент Тодоров, управител на ВИК в града. Разговора..

публикувано на 27.09.23 в 14:44