Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Он травел" не е подала документи за обявяване в неплатежоспособност

Снимка: БГНЕС

До момента от фирмата "Он травел" не са подадени документи в съда за обявяване в неплатежоспособност. Това съобщи заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.

Само при наличие на мотивирано предложение на експертната комисия за регистрация на туроператорите ще бъде взето решение за това дали да бъде отнет лицензът на "Он травел", каза Иво Маринов.

В момента продължават проверките на Комисията за защита на потребителите относно дейността на "Он травел" и след като тя приключи, тъй като там се изискват редица документи от самата фирма, а те в края на миналата седмица трябваше да бъдат предоставени, след като бъдат предадени в Комисията за защита на потребителите, ще направим прегледът и при наличие на мотивирано предложение на експертната комисия по регистрация на туроператорите, ще бъде взето решението.

Обезщетяването на клиентите на туроператори от застрахователната компания е започнало, каза Иво Маринов. Той припомни, че фирмата има застраховка в размер на 1,4 млн. лева, която ще е достатъчна за обезщетяването на нейните клиенти. По думите на Иво Маринов, в момента компанията разпродава своето имущество, за да удовлетвори кредиторите си.

По публикацията работи: Мила Младенова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна