Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Децата от от закриващия се дом "Надежда" си пожелаха късмет през Новата година

Снимка: БГНЕС

Пет деца посрещнаха Новата година в дом "Надежда" в Столичния квартал "Младост". Институцията ще бъде закрита тази година. Социалните служби работят за настаняването на децата в приемни семейства. През 2012 г. 13 деца са напуснали дома. Част от тях са намерили приемни родители. По-голям шанс имат по-малките, разказа директорът на дома Невена Георгиева:
Бърза се до седемгодишна възраст да се намери приемна грижа или осиновяване. Колкото повече децата порастват, толкова шансовете им намаляват. Големи деца рядко някой осиновява или пък взема на приемна грижа. От много време сме тук с тези деца, съдбите са им станали много близки до сърцето ми и заради това ще ми липсват. Но в същото време, ако съм сигурна и знам, че са в хубаво семейство, това по никакъв начин не ме притеснява. Напротив, радвам се от душа и от сърце. Ето сега имаше две в приемни семейства преди Нова година и много ми е хубаво, че те са там, защото аз ги виждам децата как грейват.

Какво си пожелаха в дом "Надежда" чуйте в звуковия файл. Репортажът на Е.Стоянова е излъчен в предаването "Преди всички" с водещ Т.Милушева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна