Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оскар Писториус ще се яви в петък пред съда

Комплекс "Силвър уудс" край Претория
Снимка: ЕПА / БГНЕС

Южноафриканският атлет Оскар Писториус е изправен пред обвинение в убийство заради смъртта на приятелката му, модела Рийва Стийнкамп, съобщава БиБиСи. Тя беше застреляна в дома му в Претория.

Полицаите са били извикана в къщата в ранните сутрешни часове, където заварили медици, опитващи се да помогнат на жената с огнестрелни рани по главата и горната част на тялото. Тя починала на мястото на инцидента, а полицаите са намерили 9-милиметров пистолет.

Можем да потвърдим, че е имало инцидент със стрелба тази сутрин в дома на добре известния параолимпийски атлет Оскар Писториус. На този етап можем да потвърдим и че млада жена на 30 години е загинала на мястото на инцидента от огнестрелни рани. Арестуван е 26-годишен мъж и е обвинен в убийство, обяснила Денис Бюкс, говорител на местната полиция.

Приятелката на Оскар Писториус е била застреляна четири пъти. Тя е била ударена от четири изстрела, допълнила Денис Бюкс. Тя добавила, че раните са били по главата и ръката. 9-милиметров пистолет е. Лицензирано оръжие е. Лицензът е издаден на господин Писториус, казала още тя.

Ранни съобщения гласяха, че Писториус може да е сбъркал приятелката си с крадец, влязал в дома му в скъпия комплекс "Силвър уудс" в покрайнините на Претория. От полицията обаче обясниха, че съседите са чули викове по времето на стрелбата, а полицаите са били викани и преди да разследват домашни инциденти в къщата на атлета. Полицията също ще се противопостави на искания за пускане под гаранция на 26-годишния мъж, който ще се яви утре пред съда.

Оскар Писториус е първият атлет с два ампутирани крака, който се състезава на Олимпийските игри миналата година в Лондон, припомня БиБиСи.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна