Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Писториус застава пред съда в Претория

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Звездата от параолимпийските игри в Лондон Оскар Писториус ще се яви днес пред съд в Претория по обвинение, че е застрелял приятелката си в ранните часове на Деня на влюбените, съобщава Франс прес.

Полицията била извикана от съседи на звездата около 4 часа сутринта на 14-и февруари, тъй като в къщата му били чути изстрели. 26-годишната приятелка на лекоатлета Реева Стеенкамп починала в резултат на огнестрелни рани в главата и една от ръцете й. Засега полицията отхвърля възможността атлетът да е застрелял приятелката си, обърквайки я с бандит, опитващ се да проникне в дома му.

Оскар Писториус, известен в света като "Блейд Рънър" заради протезите си от въглеродни влакна, е първият атлет-инвалид, застанал на стартовата линия заедно със здрави бегачи. В родината си Писториус е герой, въпреки че медиите задават доста въпроси около бурния му личен живот, изпълнен с лъскави гаджета, оръжия и бързи коли. Миналата година в интервю за списание той сподели, че си ляга с пистолет, автомат и две бухалки от страх пред обирджии.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна