Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Б. Борисов: Приех оставката на Дянков, той няма да е в евентуално следващо правителство на ГЕРБ

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков подаде оставката си пред мен и аз я приех и предложих на депутатите в Народното събрание да го освободят от заеманите от него постове. Това е моето решение и аз не съм го променил, заяви премиерът Бойко Борисов. Според министър-председателя оставката на Симеон Дянков не е гласувана в парламента, тъй като там беше депозирана оставката на цялото правителство.

Ако на предстоящите избори хората гласуват доверие на ПП ГЕРБ и получим мандат да съставим следващото правителство, Симеон Дянков няма да участва в него, допълни премиерът Борисов.

По-рано Симеон Дянков заяви на днешното правителствено заседание, че ще продължи да бъде министър на финансите, докато правителството на Бойко Борисов го има. Дянков наблегна, че страната е финансово стабилна и фискалният резерв не е дестабилизиран. Бившият министър на финансите прогнозира, че ГЕРБ ще управлява отново с пълно мнозинство.

Ще остана финансов министър и ще работя за ново правителство на ГЕРБ. Като финансов министър смятам, че съм успял. Малко хора са успели да се справят в тази ситуация. Като вицепремиер смятам, че имам пропуски в електронното правителство, както и с Фонд "Научни изследвания".

Продължавам да мисля, че зърнопроизводителите трябваше да изчакат до март да си вземат парите. Взе се друго решение. Работя с правителството, така че да си свършим аукциона, който от днес започва успешно.Това вече е минало.

Държавата е една от най-стабилните в ЕС, показват го всички данни. Във фискалния резерв има повече пари, отколкото миналата година. По-добре сме днес, отколкото преди години. Да се работи така, че да не се разклаща финансовата стабилност. Комунистите сме ги видели как управляват, това няма да го позволя, каза още Дянков.

По публикацията работи: Цветелина Стоянова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени