Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силвия Митева спечели поредното контролно състезание по художествена гимнастика

Снимка: БГНЕС

Силвия Митева спечели контролното състезание на националния отбор по художествена гимнастика - индивидуално. Състезателката на „Левски-Илиана” изпревари Мария Матева „Олимпия 74” (Бургас) и Кристина Ташева „Академик” (София).

Най- добрата ни гимнастичка пътува утре за руската столица Москва, където ще участва в първото си състезание за новия сезон.

Чувствам се наистина много добре. Тъй като от началото на декември досега не съм имала състезания, вече имам желание да усетя адреналина и с нетърпение чакам да замина за Москва. След олимпиадата отпадна голямо напрежение. Новият правилник на мен лично ми допада много и затова с голямо удоволствие тренирам новите съчетания. Получава се значително по-леко от преди. За мен този правилник е по-лесен, има възможност за повече хореография, повече танц. Много отдавна исках да мога да играя на музика с тест, на мен ми харесва, заяви Митева, чийто треньор е нейната майка Силвия Митева.

Президентът на БФ Художествена гимнастика Илиана Раева остана доволна от представянето на гимнастичките по време на контролното на националния отбор - индивидуално.

Това, което виждам от това контролно, в което участват жени индивидуално, има един огромен скок в развитието на абсолютно всяка една от гимнастичките. Все още се допускат грешки, някъде и по-груби грешки, но като се цяло се вижда една добра работа. Едва ли ще са готови, но за периода, в който сме, мисля, че са готови. И Мария Матева и Силвия, Радина, Невяна - харесаха ми. Имаме много добър материал. Аплодирах момичетата, защото конкретни неща, които коментирахме на предишното контролно, сега ги видях, заяви Раева.

За Москва утре пътува и националните ни ансамбъл -  жени и девойки. Две гимнастички от женския ни тим са с висока температура и пропуснаха днешната тренировка на отбора. Цветелина Найденова и Християна Тодорова са болни и са с висока температура, но въпреки това ще пътуват за руската столица.

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна