Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Йорданов подаде оставка

Снимка: БГНЕС

Кирил Йорданов показа оставката си, която е депозирана в деловодството на Общинския съвет.

Поискаха моята оставка и днес аз я давам. Упрекван съм много за днешното състояние на града, но всичко сме постигнали със средства на варненци - 94 милиона лева, заяви той.

Тези, които я скандираха, очевидно не са мнозинството и ги разграничавам от тези, които излязоха да гласуват. Тя ще е в ущърб на хилядите хора, които и преди дни ми дадоха доверието си, добави Йорданов.

Той посочи, че 4-те общински съвета, с които той е бил кмет, са приели 12 771 решения. Направени са и много неща за здравеопазването, социалната дейност, детските градини, както и в много други сфери.

Кризата на безвластие доведе и до криза във Варна. Не бих се поддал на призива на улицата, защото познавам гласа на варненци, но в настоящия момент на всички, които ме упрекват, че отстъпвам и подавам оставка, искам да кажа, че името ми е накърнено много и не бих могъл да представлявам града си. Няма да коментирам потресаващите лъжи и всички инсинуации, на които бях подложен.

Благодаря на варненци за 4-те пъти, когато ми гласуваха доверие. Благодаря на екипа и на семейството си, което оттук нататък ще мога да подкрепя и ще виждам по-често, защото то през цялото време беше при мен, каза още Кирил Йорданов.  

Той заяви и че от началото на следващата седмица ще бъде готов да отговаря на многобройни журналистически въпроси.

Кой ще бъде временно изпълняващ длъжността кмет на Варна, ще стане ясно на извънредно заседание на Общинския съвет, на което той ще се запознае с оставката на досегашния градоначалник.

Оттеглянето на Кирил Йорданов идва след близо месец на масови протести и самозапалването пред сградата на Община Варна на 36-годишния Пламен Горанов, чието поклонение е днес.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна