Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Иванов номиниран за служебен премиер

Снимка: БГНЕС

Бившият съветник на президента Георги Първанов икономистът Димитър Иванов да стане служебен премиер. Това поискаха няколко сдружения. Номинирането стана на среща, на която присъстваха представители на синдикати, граждански организации.

Сред организаторите на срещата бяха цитирани гражданска инициатива "Свободни, можещи и силни", Федерацията на свободните граждани, сдружение "Рила". Координаторите на националните протести се оплакаха, че списъците били непълни, поради което не всеки е бил допуснат до срещата. В залата издигнатият за служебен премиер икономист Димитър Иванов посочи:

Аз не желая да вляза през прозореца. Аз съм готов с всичко да помогна на моята страна, но ако ще вляза, това ще стане през парадната врата.

Според икономиста първа и основна задача на бъдещото служебно правителство е да започне незабавно ефективен диалог с всички социално протестиращи. Според Димитър Иванов приоритети на служебното правителство трябва да бъдат и консенсусна антикризисна програма, както и социални мерки в рамките на настоящия бюджет.

По публикацията работи: Добромир Видев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна