Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Рома" и "Удинезе" завършиха 1:1 в Италия

Снимка: ЕРА/БГНЕС

"Рома" пропусна шанса да се доближи до петото място в италианското футболно първенство, след като завърши 1:1 срещу останалия с десет души отбор на "Удинезе" в среща от 28-ия кръг. Римляните останаха на 7-а позиция с 44 точки, на 3 от съгражданите си от "Лацио", които заемат петата позиция. Домакините от Удине са 9-и с 41.

Ветеранът Антонио ди Натале още в началото можеше да отбележи, но вратарят на "Рома" Маартен Стекеленбург спаси удара му. В 20-ата минута обаче Ерик Ламела вкара първия гол.

Алесандро Флоренци проби по дясното крило и центрира, след което вратарят на "Удинезе" Желко Бъркич отклони топката в гредата. При добавката обаче аржентинецът Ламела я прати в мрежата на "Удинезе". Малко по-рано "Рома" имаше нова възможност за гол, но сръбският страж спаси удара на Симоне Перота.

Колумбийският нападател Луис Муриел изравни за отбора на "Удинезе", след като излезе от малък ъгъл сам срещу вратаря на "Рома". Той овладя пак на Майкошуел, навлезе мощно и със силен удар прати топката между краката на холандския страж на Рома. 17 минути преди края на мача "Удинезе" остана с десет души, след като съдията Марко Гуида отстрани Томас Орто заради грубо нарушение в краката на Флоренци. Накрая "Рома" натисна за втори гол, но резервата Пабло Освалдо пропиля най-добрата им възможност.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени