Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Райков: Изявленията на проф. Константинов са "категорично недопустими"

Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Марин Райков определи като "категорично недопустими" изявленията на директора на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов, че не би подкрепил определени политически конфигурации, съобщиха от правителствената информационна служба след среща между двамата.

Премиерът е изразил позицията си, че държавните служители, както и всички останали български граждани, имат право на свои политически убеждения, но тези от тях, които са с по-видими функции за обществото, би трябвало да се въздържат от изявления, които могат да бъдат изтълкувани като демонстративна проява на партийна пристрастност.

Марин Райков и Михаил Константинов са се обединили около позицията, че изборният процес трябва да се проведе честно и прозрачно, и не трябва да има никакви съмнения за манипулация на вота.

По информация на "Хоризонт" премиерът Марин Райков все още не е взел решение дали да отстрани Михаил Константинов от поста, след като от БСП и ДПС настояха за това, заради съмнения за манипулация на вота.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени