Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След равенството в Дания - Бодуров аут до края на сезона, Гаджев - поне за мач

Николай Бодуров ще пропусне мачовете до края на сезона заради контузията, която получи в мача срещу Дания (1:1)
Снимка: БГНЕС

Защитникът на "Литекс" и на националния ни тим Николай Бодуров ще пропусне мачовете на тима си до края на сезона заради тежка контузия. След завръщането на отбора от Копенхаген той премина медицински изследвания в "Пирогов", които потвърдиха диагнозата - скъсани връзки на глезена. Бодуров се контузи в началото на световната квалификация срещу Дания и бе заменен от бранителя на
"Славия" Радослав Димитров.

Отивам да правя ядрено-магнитен резонанс. Има съмнение за пукната костица на глезена, както и за скъсани глезенни връзки, каза Бодуров, който се придвижваше с помощта на съотборник.

Информацията беше потвърдена и от селекционера Любослав Пенев, който говори пред журналистите.

Надявам се, че Бодуров ще преодолее бързо тази травма и тя няма да бъде много сериозна. Той е здраво момче, така че очакванията ми са да се възстанови
бързо
, каза още Пенев.

Бодуров играе сериозна роля в защитата на националния отбор, а играта му привлече вниманието на доста европейски клубове, които го наблюдаваха по време на квалификациите.

Халфът на "Левски" Владимир Гаджев също посети "Пирогов", където му беше направен медицински преглед, съобщават от клуба. Футболистът премина ядрено-магнитен резонанс, след като получи контузия в лявото коляно по време на мача срещу Дания. Днес предстои повторна консултация, след което лекарският щаб на "сините" ще се произнесе за диагнозата и за предстоящото лечение на Гаджев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна