Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гимнастиците ни започват участието си на европейското първенство в Москва

Снимка: БГНЕС

Четирима гимнастици – Александър Батинков, Драгомир Пеев,Велислав Вълчев и Христос Маринов и една гимнастичка – Ралица Милева ще представят България на започващото днес в Москва европейско първенство по спортна гимнастика.

По предварителен план родната федерация трябваше да изпрати петима състезатели, но Ярослав Вовк и Мартин Ангелов се контузиха и Пеев беше извикан като резерва.

157 гимнастици ще се борят за отличията при мъжете, като в многобоя ще играят най-опитният Александър Батинков и най-младият Драгомир Пеев.

При силният пол страните на Европейското са 37. С пълен отбор ще са Австрия, Германия, Беларус, Хърватия, Дания, Финландия, Франция, Великобритания, Германия, Италия, Холандия, Норвегия, Румъния, Русия, Турция и Украйна

75 конкурентки ще има Ралица Милева, като освен родината ни с по една състезателка ще излязат Израел, Латвия, Норвегия, Полша и Словакия. Общо 30 страни от Стария континент ще участват на състезанието. С максималния брой 4 състезателки са Дания, Финландия, Великобритания, Гърция, Исландия, Италия, Русия, Швейцария и Украйна.

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна