Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Петков поиска извънреден конгрес на БСП

Снимка: БГНЕС

БСП задължително трябва да свика извънреден конгрес, за да обсъди състоянието на партията, обяви в Плевен бившият червен депутат Румен Петков. Според него левицата е загубила вота и Сергей Станишев трябва да се оттегли от лидерския пост:

За съжаление Сергей Станишев показа, че няма избори, които не може да загуби. Той пропусна шанса вчера да запази личното си достойнство, сега е моментът той да покаже, че има и партийно мислене, да се оттегли, да свикаме по най-бързия начин конгрес, но с дълбок анализ на организационното състояние и на загубата на тези избори, резултат от комплексни действия на ръководството. И тук отговорността е на Станишев и на Изпълнителното бюро, и на националния предизборен център.

Ние много ясно си формулирахме целта и на конгреса. Първа политическа сила и победа над ГЕРБ. Фактът, че имаме два пъти повече депутати всъщност е резултат на истината, която съм казвал много пъти, че тъй наречената "автентична десница" - без грам популярност. Този резултат ние го постигнахме донякъде въпреки себе си. Нали разбирате, че при тези ежедневни самоубийствени атентати на ГЕРБ ние да не сме първа политическа сила, това е много тежък атестат за организационното ни състояние.

По публикацията работи: Цецка Николова - кор. на БНР в Плевен
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна