Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д. Куцаров: Сред най-драстичните нередности при изборите е непознаването на закона

Снимка: БГНЕС

Над 900 наблюдатели на Националното движение "България си ти" са присъствали в секции в цялата страна. Сред най-драстичните нередности, записани от тях, са непознаване на закона и некомпетентност на ангажираните с изборния процес. Техническият проблем с тонери на принтерите допълнително е създал напрежение в комисиите. Председателят на Национално движение "България си ти" Димитър Куцаров разкритикува и действията на полицията при проверките на сигнали за купуване на гласове:

Те отиват с гръм и трясък, с униформен автомобил, униформени: "Дайте си личните карти!". Така ли се прави? Така ли се хваща престъпник? Отиват цивилни полицаи, завардват района, оглеждат мястото, виждат кой подава сигнала. Той ги посочва, посочва извършителя и в момента, в който извади пет лева и ги даде на някой, тогава го хващат - с купувача и продавача. И тогава му взимат личната карта, а не да отиде и да каже: "Дай си личната карта, срещу тебе има сигнал!". И снимки да направите на този случай, и видео да направите, това в съда не върви, защото законът ги пази тях.

Димитър Куцаров в заключение коментира:

Че има супер сигнали и се разхвърлят пари за продаване на гласове, това всеки един го знае, но тази организация беше направена много преди изборите и затова сега самите избори в самите секции протекоха тихо, нежно и спокойно.

По публикацията работи: Виолета Ашикова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна