Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Татяна Буруджиева: Смятам, че все пак правителството ще бъде гласувано

Снимка: БГНЕС

Не мога да се съглася с лекотата, с която нарочваме конкретния виновен. Аз съм съгласна, че в момента, в който има съмнения за конфликт на интереси и каквото и да е – това нещо трябва да се разследва, но да казваме, че някой е вътре в корупционната схема, а да не говорим и протестираме срещу политиците и отговорните лица, които са подписали тези документи и разрешения. Знаем ли имената на тях? Естествено, че ще знаем името на архитекта, който е построил нещо, а къде е името на този, който е платил и който е разрешил? Това е по-важно. Това каза депутатът от Коалиция за България Татяна Буруджиева в предаването "Преди всички".

23 години ние имаме точно това усещане за морал – който ни подадат на час по лъжичка, него да го правим на "луда калинка". Да говорим каквото ни текне, защото за огромната част от министрите се изсипаха отвратителни неща и никой да не носи отговорност. Това не е част от морала. Аз не мога да се съглася, че това е моралът, който искаме да имаме в нашето общество, и съм сигурна, че никой не го иска. Кажете ми кой написа безумията, които се написаха за д-р Андреева за извънбрачните деца, каза тя.

Не зная какво ще се случи в залата. Виждате, че нещата се изместват в едно надцакване над процедурата, което само по себе си не го разбирам достатъчно добре. Идеята да превърнеш точно това гласуване в процедура е отново проблем пред парламентарната институция./.../Смятам, че все пак правителството ще бъде гласувано, защото няма желание за нови избори, заяви Буруджиева.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна