Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сидеров имал информация, че Цветанов е поръчал убийството на Мишо Бирата

Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Мишо Бирата е бил убит. В него е била инжектирана отрова, която да симулира инфаркт. Това каза в интервю за TV7 Волен Сидеров, който се позова на "неформална информация на хора от ГЕРБ" и подчерта, че тя е много достоверна и е база за нови разследвания. Според него в основата на това убийство, за да се прикрие Бойко Борисов, е бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Поръчката е била извършена от криминална структура.

Имам информация за това, че лично Цветан Цветанов е поръчал убийството на Мишо Бирата чрез инжектиране на отрова, която предизвиква смърт, подобна на инфаркт, подчерта на няколко пъти Сидеров и добави, че е възможно заплахата, под която се намират бившите управляващи, да доведе до мобилизация на криминални структури и дори до гражданска война.

Михаил Михов - Мишо Бирата, ръководител на федерацията по баскетбол и собственик на пивоварната "Леденика", беше открит мъртъв в хотел на 30 март 2011-а година. Името му стана известно в началото на 2011-а година. Тогава бяха разпространени флашки с три разговора - два между тогавашния премиер Бойко Борисов и шефа на митниците ген. Ваньо Танов и един между Ваньо Танов и бившия му заместник Антоний Странджев. В единия от разговорите Борисов настояваше митничари да се изтеглят от пивоварната на бизнесмена, защото "обещал, че няма да го пипа". След "теча" стана ясно, че през февруари 2010-а година митниците са отнели лиценза на бирената фабрика в Мездра заради акцизни нарушения. Михов обаче обжалвал и съдът отменил акта.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна