Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руски туроператори: България ще привлече допълнително туристи

Снимка: Васко Михайлов

Руски туроператори прогнозираха, че България ще привлече през годината допълнително туристи заради събитията в арабските страни и наводненията в Европа.

На среща в българското посолство в Москва с водещи руски туроператори беше посочено, че през тази година очакванията са България да бъде посетена от около 650 хиляди руски туристи. Този ръст от над 30% може да генерира постъпления от около 5 милиарда лева, подчерта посланик Бойко Коцев. Сумата включва и прогнозата за имотите, които се очаква да бъдат закупени през годината от руски граждани.

С такива намерения за нов дом в България ще посети страната ни и Елизавета Кизирева от Москва, която беше наградена със 7-дневна почивка в курорта "Албена", след като стана притежател на 100-хилядната виза за тази година: Вчера се върнах от България и бях приятно изненадана, че отново ще пътувам за вашата прекрасна страна. От два месеца обмисляме с моите родители да закупим недвижим имот там. В България ми хареса отношението на хората към нас, вашата кухня, народните традиции и разбира се морето, каза Елизавета Кизирева.

Очаква се до края на месеца българското консулство в Москва да издаде 200-хилядната виза от началото на годината. Заради непрекъснато увеличаващия се интерес на руските туристи към страната ни руското министерство на културата е предложило 2015-а година да бъде година на българския туризъм в Русия и на руския в България.

По публикацията работи: Васко Михайлов - кор. на БНР в Москва

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна