Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Радев: Ще направим предложения за Закона за СРС-та между първо и второ четене

Снимка: БГНЕС

Между първо и второ четене ще внесем нашите предложения за Закона за СРС-та. Това заяви в предаването "Преди всички" депутатът от ГЕРБ Емил Радев. Прибързаните мерките както в сектор "Сигурност", така и при използването на СРС-та не водят до качествено законодателство, категоричен бе той. 

Радев подчерта, че на вчерашните дебати по първото четене на промените в Закона за специалните разузнавателни средства не са присъствали нито вътрешният, нито правосъдният министър, нито премиерът. Нямаше и финансова обосновка какво става – осигурени ли са средствата за преместването на тази техника, този персонал, хората излизат от МВР и трябва да им се изплащат обезщетения, добави той. 

Нямаме отговор откога ще започне тази реформа, кога ще свърши. Също така един такъв особено чувствителен за българското общество закон и една такава особено чувствителна дейност, каквато са подслушванията, все пак трябваше да се подложат на нужното обществено обсъждане, защото след като е вкарана от колеги народни представители, ние нямаме съгласуването по министерства, нямаме мнението на неправителствения сектор, на гражданите. Всичко това става прибързано, на тъмно и то без да са конструирани постоянните комисии към парламента, за да може и там да има едно допълнително обсъждане, и се прие набързо от една временна комисия, коментира още депутатът.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна