Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кабинет "Орешарски" или Станишев председател на БСП?

Снимка: БГНЕС

Правителството трябва да се запази и да се запази политическата стабилност на страната. Това каза в "Преди всички" Румен Овчаров и подчерта, че ако това ще зависи от оставката на Станишев - то той ще я подкрепи.

Трябва да бъдат дадени гаранции от правителството, че задкулисието няма да продължи. Това ще стане с много ясни действия на предоставяне на ясен управленски мандат на Пламен Орешарски, включително и с промени на министри, които са му наложени по този начин, включително и с коригиране на решения, които са му наложени по този начин. Овчаров отказа да спомене имена на наложени министри.

Депутатът от Коалиция за България Емил Костадинов каза, че счита проблема с областния управител на Благоевград за неприключен. Костадинов е избран за 42-рия парламент от район Благоевград. Там за областен управител премиерът Орешарски назначи Муса Палев от ДПС, който беше посрещнат през първия си работен ден с протести. Емил Костадинов добави, че е възможно напрежението да ескалира и то да се насочи конкретно срещу ДПС.

Интервютата на Силвия Великова с Румен Овчаров и с Емил Костадинов можете да чуете от звуковите файлове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна