Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кунева: Мандатно правителство с ясни цели и парламент, което работи като служебен

Снимка: БГНЕС

Мандатно правителство с ясни цели и парламент, което работи като служебен. Това посочи като възможност за изход от политическата криза лидерът на България на гражданите Меглена Кунева.

На събрание в Бургас, общинската организация на партията номинира отново за председател Меглена Кунева, като кандидатурата и ще бъде разгледана на национално събрание през септември.

Мандатно правителство за срок от 1 година е стъпка към изход от кризата, каза в Бургас Меглена Кунева:

"Движение България на гражданите"излязохме с предложението за мандатно правителство и тогава имахме седем точки, една от които беше изборния закон. Според нас парламентът трябва да действа като служебен парламент. Не че има такава фигура в Конституцията, но все заради няколко неща – Избирателния кодекс бюджета, ако правителството може и да издържи с ясни приоритети за страната и да кажат кога разпускат парламента и има нови избори. Тогава парламентът просто трябва да изпълни мандата, който му е даден от хората. Толкова е просто. Няколко стъпки.

Защо дясноцентристки партии водят разговори за обединение без ГЕРБ и СДС, обясни заместник-председателят на партията Найден Зеленогорски:

За нас настоящото управление и ГЕРБ са двете лица на една и съща монета. Политическите партии, които се обедниха зад тази декларация искат да има промяна, задкулисието да бъде отхвърлено, в България политиката да се прави честно, открито и в нея да има морал. Бихме се надявали на следващата конференция на СДС да стане ясно защо направи разбиването на Синята коалиция, защо се озова в ролята на патерица на ГЕРБ, ревизира ли тази своя позиция да видим кои ще бъдат хората в ръководството и дали биха тръгнали като партия в нормална посока.

Изпратили сме становище за промени в Изборния кодекс до Народното събрание, казаха още от ръководството на България на гражданите.


По публикацията работи: Даниела Костадинова - кор. на БНР в Бургас
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна