Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лондон предупреди британските туристи да внимават за падания от балкони

Снимка: БГНЕС

Младите британски туристи бяха предупредени да внимават по балконите на хотелите, където отсядат. Това стана, след като в рамките на един месец 19 годишен британец загина при падане от хотел в Слънчев бряг, а други трима бяха ранени при подобни инциденти.

Преди две седмици Лиъм Дейвис почина, след като падна от балкон в хотел в "Слънчев бряг" след бурна нощ с приятели. Така броят на трагичните инциденти достигна 7 от началото на годината и това вече сериозно тревожи британските власти.

Миналата година има регистрирани 14 падания на британски туристи и, както показва статистиката, това са предимно млади хора, злоупотребили с алкохол.

Британският консул в София Джон О'Шонеси е цитиран днес от "Дейли Телеграф" да казва, че въпреки многобройните инциденти миналата година и опитите да се разясняват рисковите особености след употребата на алкохол паданията от балкони продължават.

Британските туристически власти обявиха, че искат хората да прекарват максимално добре в чужбина, но в същото време биха желали и да ги посъветват да помислят за тяхното поведение. Инциденти като този в "Слънчев бряг" могат да имат само отрицателни последици за почиващите и техните семейства.

По-рано този месец 20-годишен британец от Брайдън сподели, че е извадил голям късмет, след като оцеля при падане от 15 етаж в Новозеландската столица Оукланд.

По публикацията работи: Веселин Паунов - кор. на БНР в Лондон

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна