Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БОРКОР провежда семинар за откриване на корупционни схеми в законопроект

Снимка: БГНЕС

По повод очаквания на 18-и юли устен доклад на Европейската комисия за страната ни директорът на БОРКОР Елеонора Николова съобщи в предаването "Преди всички", че никаква информация не е подавана към Брюксел от есента на миналата година.

Ние установихме дефицит на информация. Не знаят за първоначалното създаване на Центъра, за това, че той все още е в процес на градеж. Установихме, че нашите партньори с удоволствие биха предоставили пари на държавата, за да изработва модели на поведение, които да не позволяват да се случва корупция. Това е поради немарливост, неумение на част от администрацията да работи в партньорство. Аз твърдя, че моделът, който сме изработили, е иновативен и той може да бъде възприеман от нашите партньори като добра практика, като модел на поведение.

Законът за електронно управление ще е акцент в семинар за журналисти и неправителствени организации, организиран от Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност, по-известен като БОРКОР. Елеонора Николова каза, че семинарът ще е обучение да се откриват корупционни схеми в съществуващ законопроект за електронно управление.

Цялото интервю на Силвия Великова с Елеонора Николова можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна