Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един загинал и 13 ранени при гръмотевична буря в Одрин

Снимка: БГНЕС

Eдин човек е загинал, а 13 души са били ранени от гръмотевична буря, разразила се в Одрин. Стихията, придружена с гръмотевици, връхлетяла внезапно града. Една гръмотевица паднала върху дърветата в тополовата горичка край река Марица, която протича през Одрин. По поречието на реката има заведения и чайни, които се посещават от много хора.

От удара на гръмотевицата тополово дърво паднало върху покрива на една от чайните. Покривът рухнал с гръм и трясък в заведението, в което по това време имало доста хора.

23 годишен мъж загинал под рухналия покрив, а 13 души били затрупани под развалините. С помощта на спасителни екипи и на гражданите от околността затрупаните били извадени изпод развалините. Всички ранени са били настанени в болниците в града и няма други жертви, съобщи кметът на Одрин Хамди Седефчи.

Преживяхме много сериозно природно бедствие. Бурята връхлетя внезапно града. По поречието на река Марица има заведения и чайни, които се посещават от много хора. Падналата върху дърветата гръмотевица разруши едно от заведенията, за съжаление има една жертва и ранени. Предупреждаваме хората при гръмотевични бури да избягват да посещават заведенията по поречието на река Марица, каза одринският кмет.

По публикацията работи: Нахиде Дениз - кор. на БНР в Истанбул
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени