Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столично заведение е изгоряло след палеж

Снимка: БГНЕС

Заведение изгоря през нощта в София. То е подпалено вероятно с коктейл "Молотов", обяви пред "Хоризонт" собственикът Иван Кленовски. Фамилията му стана известна, когато обвиниха столични полицаи, че са нанесли побой на деца при арестуването на член на семейството в столичен мол.

Около три часа след полунощ неизвестни разбили и откраднали колата, собственост на Кленовски. Тя била паркирана пред блок 45 в столичния квартал "Младост" 1. Докато един от синовете на Иван отивал към 7-о РУП да подаде сигнал, пламнало заведението, собственост на семейството. То се намира на партерния етаж.

Те заедно с внука ми се вдигат оттам на пожар, бързо се придвижват и започват да гасят. Пожарната бързо дойде. Извикали са я съседи от съседния блок. Загасиха пожара. Дойдоха полицаите след това за оглед, обясни Иван Кленовски.

Според собственика на ресторанта има пряка връзка между инцидента през зимата, когато единият от синовете му - Стефан, беше арестуван от полицията и палежа от снощи. Иван Кленовски твърди, че се сеща за евентуалните поръчители. Кои са те обаче не пожела да каже.

Четири години страдам непрекъснато, постоянно. Ще продължим издирването на тези хора и за последиците само ние ще си знаем, каза Кленовски. 

По публикацията работи: Николай Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени