Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-малко са участниците в международната регата ТИД 2013

Снимка: БГНЕС

Представители на Международната гребна регата ТИД 2013 ще се срещнат с общинското ръководство на Видин, а утре около 90 любители на водния туризъм ще отпътуват за Лом. Гребният поход е стартирал от Инголщад на 23 юни и ще приключи на 24 август в Силистра. 

В българския етап от Международната гребна регата ТИД-2013 са регистрирани 19 българи и 68 чужденци, традиционно най-многолюдна е групата от Германия и наброява 56 души.

Най-младият участник в регатата е 11-годишният Йосиф Георгиев от София, който за втора година с баща си изминава българския участък от Дунав, а доайен сред гребците е 76-годишният столичанин Любен Николов.

Туристическият бивак е разположен край средновековния замък Баба Вида, където домакините ги посрещнаха с рибена чорба, а довечера самодейни състави ще представят фолклорното богатство на региона.

По-слабото участие на любителите на водния туризъм през тази година в 58-то издание на Международната гребна регата Делка Кавръкова от Федерацията по туризъм обяснява с повсеместната криза и добавя, че някои се включват само в отделни етапи и едва 23 гребци от Германия ще преминат цялото трасе от 2 546 км. от Инголщад до Силистра.

По публикацията работи: Тотка Нинова - кор. на БНР във Видин
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна