Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова електронна услуга за земеделски производители разработват в община Дулово

Снимка: БГНЕС

Нова електронна услуга, предназначена за земеделски производители, разработват 3 читалища в община Дулово. Със съдействието на читалищните библиотеки селските стопани от района ще могат да се договарят помежду си и да сключват сделки.

Новата електронна услуга се разработва в рамките на проекта "За триста по три - по-малко време и пари" на читалищата в дуловските села Чернолик, Златоклас и Поройно. Идеята е, използвайки компютърната техника в читалищните библиотеки, земеделските производители от района да сключват договори за отдаване на площи под наем и аренда, да договарят помежду си различни механизирани услуги по обработката на земеделските земи и да подават заявления за сключване на договори по електронен път, вместо да губят ценно време и средства да пътуват за лични срещи.

Очаква се от иновативната услуга да се възползват повече от 300 земеделски производители в землищата на трите села. С въвеждането на електронната услуга стопаните ще икономисат над 3000 лева годишно, както и между 3 и 5 дни от времето си, сочат предварителните изчисления по проекта. Той е финансиран по програмата "Глобални библиотеки" и трябва да приключи през октомври.

Информация на Маргарита Иванова - кор. на БНР в Силистра

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна