Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатна е регистрацията на проекти за участие във фестивала "Компютърно пространство"

Снимка: БГНЕС

До края на август може да бъдат регистирани безплатно проекти за участие в международния фестивал "Компютърно пространство".

"Компютърно пространство" е некомерсиален международен фестивал за компютърни изкуства. Всеки, който има проект в деветте категории на конкурса, може да го регистрира до края на август безплатно на адрес: computerspace.org. Елица Личева от организационния комитет посочи категориите, в които ще се състезават проектите:

Компютърна анимация, компютърна графика, компютърна и електронна музика, офлайн мултимедия и уеб дизайн, който се разделя в 5 подкатегории. Тази година очакваме интересни участия, свързани с визуалните ефекти - един от основните акценти в програмата. Смятаме ще има както българи, които работят в големи международни студия, така и чуждестранни участници от цял свят.

Проектите ще бъдат оценявани от независимо жури от екперти в различните области на конкурса. Журито ще определи победителите, като първоначално ще обяви 5 номинации за всяка една от категориите на страницата на "Компютърно пространство" в интернет месец преди церемонията по награждаването.

Подробности чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Мила Младенова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна