Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Папата изпрати писмо до Г-20 за мирен изход от кризата в Сирия

Снимка: Архив

Папа Франциск призова отново международната общност за уреждане на конфликта в Сирия по мирен път. Своя апел, той отправи в писмо до руския президент Владимир Путин като председател  на  върха на Г-20 в Санкт Петербург.

В писмото си Светият отец отправя молба към световните лидери да се откажат от военно решение в Сирия. Той държи конфликта да се реши по мирен път чрез диалог между всички страни заинтересовани от това и подкрепени от международната общност.

Ватикана отрече папата да е разговарял по телефона със сирийския президент Башар Асад. Потвърдена бе дипломатическата офанзива на главата на Римокатолическата църква и срещата в държавния секретариат на Ватикана с 179 посланници акредитирани в папаската държава. Дипломатите са били информирани за инициативите на Папа Франциск и разговорите му с различни държавни лидери за конфликта в Сирия.

Според аржентинското издание “Кларин”, цитирано от италианските медии, папата е в тесен контакт с френската дипломация, както и с американската, за да убеди президента Обама да не бъде предприемана атака срещу Сирия.

По публикацията работи: Елена Шаханова - кор. на БНР в Италия
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени